Vuoden turvallisuuspäällikkö -palkintosarjan kolme finalistia esittelyssä

Finnish Security Awards 2018 -raadit ovat valinneet kolme finalistia Vuoden turvallisuuspäällikkö -palkintosarjaan. Vain yhdelle finalistille myönnetään palkinto 10.10. pidettävässä palkintojuhlassa Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla.

Vuoden turvallisuuspäällikkö -palkinto jaetaan ansioituneelle Suomessa tai Suomesta käsin toimivalle esimiehelle, joka on määrätietoisesti ja menestyksellisesti tehnyt turvallisuustyötä millä tahansa turvallisuuden tai riskienhallinnan osa-alueella.
  
Kolme finalistia esittelyssä
  
  


Tapahtumaturvallisuuden arvostettu huippuammattilainen
Ville Ketonen


  
Local Crew Oy Ltd:n toimitusjohtaja Ville Ketonen on tullut erittäin tunnetuksi varsinkin tapahtumajärjestäjien parissa. 
Hän toimii lähestulkoon kaikilla merkittävillä Suomen rockfestivaaleilla turvallisuuspäällikkönä. Ville Ketonen lieneekin niitä harvoja, jopa ainoita turvallisuuspäälliköitä maassamme, jotka kansainväliset viihdealan megatähdetkin kelpuuttavat takaamaan turvallisuuttaan. 

Lisäksi Ville Ketonen on mukana muiden suurten tapahtumien turvallisuusjärjestelyissä. Hän on ollut muun muassa jääkiekon maailmanmestaruuskisojen turvallisuuspäällikkönä, yli sata tuhatta kävijää keränneen Suomi 100 -tapahtuman aloitustapahtumassa turvallisuuspäällikkönä, sekä Live Nationin turvallisuuspäällikkönä. Lista on pitkä. 

Ville Ketonen on omalla rautaisella ammattitaidollaan ollut vaikuttamassa siihen, että Suomessa suurtenkin yleisötapahtumien turvallisuus on ollut korkeatasoista. Tehtävä ei ole helppo, sillä massiivissa yleisötapahtumissa riskejä on lukuisia.

Ville Ketosen johtama Local Crew on keksinyt erinomaisen sloganlauseen yritykselleen: Turvallisuutta huvin vuoksi.
  
  
  
Turvallisuusyhteistyön primus motor yhdistää kaupunkien välistä turvallisuustyötä
Ari-Pekka Meuronen


  
Lappeenrannan kaupungin turvallisuuspäällikkö Ari-Pekka Meuronen on usean vuoden ajan ollut primus motorina rakentamassa Suomen eri kaupunkien välistä turvallisuusyhteistyötä. Meuronen myös valittiin puheenjohtajaksi Kuntaliiton vastikään perustamaan Turvallinen ja kriisinkestavä kunta -verkostoon. 

Hän on ollut myös vetämässä maakunnallista valmiusfoorumia EK-Turvaa, jota on käytetty malliesimerkkinä maakuntauudistukseen muille maakunnille sekä Yhteiskunnan turvallisuusstrategian julkistamisen yhteydessä. 

Ari-Pekka Meuronen on erinomainen esimerkki turvallisuusalan verkostoitujasta, joka ei omi hyviä ideoitaan, vaan jakaa ja haastaa niillä kollegoitaan kehittäen samalla koko alaa.
  

Kokenut turvallisuusammattilainen peräänkuuluttaa normaalijohtamiseen turvallisuusnäkökulmia
Mats Fagerström


  
Helen Oy:n turvallisuuspäälliköllä Mats Fagerströmillä on laaja vastuualue voimalaitoksista tunneliverkostoihin. Hän on hoitanut tehtäväänsä menestyksekkäästi jo vuodesta 2006 lähtien. 

Mats Fagerström tunnetaan siitä, että hän kehittää jatkuvasti osaamistaan ja edustamansa Helen Oy:n turvallisuutta. 

Fagerströmin työtapa on hyvin järjestelmällinen. Hän vaatii paljon itseltään ja myös toisilta. Silti hän on pidetty esimies ja kollega, ja aktiivinen koko turvallisuusalan kehittäjä, joka jakaa aktiivisesti tietoa kokemuksistaan alan seminaareissa ja muissa tapahtumissa. 

Mats Fagerström on myös Finnsecurity ry:n hallituksen jäsen, sekä toiminut Kiwa Inspecta Sertifioinnin niin kutsutun Oraakkeliryhmän asiantuntijajäsenenä yhdessä muiden maamme eturivin turvallisuusammattilaisten kanssa. Ryhmän tehtävä on ollut vastata annettuihin yllättäviin turvallisuuden tulevaisuuteen liittyviin kysymyksiin.

Mats Fagerström on luonnehtinut ”kovaksikin” koettua yritysturvallisuutta pehmein, humoristisinkin keinoin: ”Yritysturvallisuus on kuin äiti, joka pitää huolen ja katsoo näkymättömästi perheensä perään. Tarvittaessa äiti ottaa korvista kiinni ja ohjaa oikeille raiteille”, Fagerström kuvailee yritysturvallisuuden roolia yrityksen oikean suunnan näyttäjänä (Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti 2/2018).


Lisätietoa Turvallisuus & Riskienhallinta -lehden Finnish Security Awards -palkinnoista www.turvallisuus.com ja www.finnishsecurityawards.fi