Vuoden 2016 Timanttiteko-palkinto 112 Suomi -sovellukselle

Turvallisuuskomitea on myöntänyt vuoden 2016 Timanttiteko-palkinnon 112 Suomi -sovellukselle, jonka ovat kehittäneet Hätäkeskuslaitos ja Digia Oyj. Palkinto jaettiin Suomen Erillisverkot -konsernin järjestämässä kriittisen viestinnän ja turvallisuusalan ammattilaisten Erve Foorumissa.

112 Suomi -sovelluksen kautta hätäkeskus saa soittajan sijantiedot automaattisesti. Sovelluksen keskeisin hyöty on, että avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu.

"112 Suomi -sovelluksella on vaikutuksia kaikkien turvallisuustoimijoiden toimintaan. Ratkaisu edustaa kokonaisturvallisuuden käytännön sovellusta parhaimmillaan", palkinnon luovuttanut Turvallisuuskomitean varapuheenjohtaja Paula Lehtomäki totesi.

Vuonna 2015 käyttöönotetulla sovelluksella on jo lähes 916 000 latausta. Sovelluksen kautta on soitettu runsaat 37 000 hätäpuhelua.

"Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, miten sovellus on otettu vastaan Suomessa. Sovelluksen kautta soitettujen hätäpuheluiden määrä on noussut tasaisesti. 112 Suomi on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta ja esimerkiksi Euroopassa ollaan halukkaita ottamaan Suomesta mallia vastaavan sovelluksen käytössä. Sovelluksen saama huomio on osoitus siitä, että avunsaantia nopeuttava puhelinsovellus vaikuttaa positiivisesti suomalaisten turvallisuuden tunteeseen", hätäkeskuspalvelujen johtaja Marko Nieminen Hätäkeskuslaitokselta kiittää.