Turvallisuusviranomaiset vahvistavat läsnäoloaan Suomenlinnassa

Rajavartiolaitos, Tulli ja poliisi vahvistavat läsnäoloaan Helsingin edustalla perustamalla Suomenlinnaan yhteisen tukikohdan.

Turvallisuusviranomaisten yhteinen tukikohta Suomenlinnan merilinnoituksessa tuo synergiaetua viranomaisten toimintaan, edistää toimintaedellytyksiä merialueilla ja parantaa turvallisuutta. Suomenlinna sijaitsee käytännöllisessä paikassa merellä pääkaupungin edustalla, josta on helppo lähteä liikkeelle. 

Suomenlinnan merivartioaseman PTR-hanke (poliisi, tulli, rajavartiosto) varmistui 14.5. allekirjoitetulla esisopimuksella. Sen mukaan Suomenlinnaa hallinnoiva valtion virasto, Suomenlinnan hoitokunta kunnostaa turvallisuusviranomaisille yhteiset tilat Suomenlinnaan.

Hankkeen tavoite on uudistaa merivartioasemaa rakentamalla uutta ja korjaamalla vanhaa nykyaikaiseksi. Varsinainen, 10-vuotinen ja 5 vuoden option sisältävä sopimus on määrä allekirjoittaa vaiheittain vuosina 2020–2021. 

Suomenlinnan merivartioasema sijaitsee Suomenlinnan Iso Mustasaarella. Rajattuun alueeseen kuuluu rakennusten lisäksi laitureita ja helikopterikenttä. Suomenlinnassa sijaitsee myös pelastusasema, jonka Helsingin pelastuslaitos miehittää aina kesäkaudella puoleksi vuodeksi. 

”Yhteinen tukikohta sekä tiivistää PTR-toimintaa että helpottaa yhteistyön tekemistä, kun kaikki viranomaiset toimivat samassa paikassa. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että tämä projekti on taas ottanut askeleen eteenpäin”, sanoo Helsingin merivartioaseman päällikkö Patrik Liljekvist.