Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustus STT:lle – avoin tiedon jakaminen tukee kyberuhkiin varautumista

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin nyt seitsemännen kerran jakaman Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustuksen on saanut Suomen tietotoimisto STT. Tunnustuksen perusteluissa STT:tä kiitetään avoimesta viestinnästä sen jouduttua kyberhyökkäyksen kohteeksi kesällä 2022.

 

Suomen tietotoimisto STT joutui kesällä 2022 kiristyshaittaohjelmalla tehdyn verkkohyökkäyksen kohteeksi. Tietotoimisto viestitti tapauksesta avoimesti siinä laajuudessa, mikä on ollut mahdollista ja perusteltua.

 

”Toiminnallaan julkisuudessa ja sen ulkopuolella STT on auttanut muita organisaatioita suojautumaan kyberhyökkäyksiltä ja suunnittelemaan entistä paremmin niistä toipumista”, Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa sanoo.

 

”Olemme iloisia siitä, jos oma toimintamme kriisitilanteessa voi auttaa muita organisaatioita varautumisessa kyberhyökkäyksiin. Tämä tunnustus kuuluu koko henkilöstöllemme yhdessä, koska jokaisen panosta tarvittiin iskusta selviämiseen. Kiitämme lämpimästi Traficomia tunnustuksesta”, sanoo STT:n toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen.