Suositus teleoperaattoreille keinoista kansainvälisten huijaussoittojen estämiseksi

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on antanut operaattoreille uuden suosituksen keinoista estää soittajan numeron väärentäminen ja huijaussoittojen välittäminen puhelun vastaanottajille Suomessa.

 

Uuden suosituksen, joka sisältää ohjeita ja tekniikkaa, tavoite on estää suomalaisten numeroiden käyttö kansainvälisessä tietoverkkorikollisuudessa ja vähentää ulkomailta tulevia huijauspuheluita, joiden tarkoitus on muun muassa petkuttaa puhelun vastaanottaja luovuttamaan huijarille etäkäyttöyhteys vastaanottajan tietokoneelle (teknisen tuen huijauspuhelu) tai antaa verkkopankkitunnukset huijarin käyttöön.

 

Keskusrikospoliisin arvion mukaan suomalaiset ovat menettäneet vuosina 2020– 2021 yksistään teknisen tuen huijauspuheluissa yli seitsemän miljoonaa euroa.

 

”Suomalaiset teleoperaattorit ovat tehneet erittäin hyvää yhteistyötä suositustyöryhmässä yhteistä tavoitetta kohti ja pitäneet uutta suositusta välttämättömänä rikollisen toiminnan lopettamiseksi”, kiittelee ryhmän puheenjohtaja, kehityspäällikkö Lauri Isotalo Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta.