Santeri Sivosesta Vuoden Poliisi 2018

Keskusrikospoliisin Uhkat-toiminnon päivittäisjohtaja, rikoskomisario Santeri Sivonen on valittu Vuoden Poliisiksi 2018.

Uhkat-toiminnon tehtävänä on edistää lainvalvontaviranomaisten kykyä tunnistaa vakavia uhkatilanteita, kuten väkivaltaa, sekä tunnistaa huolta aiheuttavia henkilöitä ja estää ennalta vakavien uhkatilanteiden syntymistä. Uhkat-toiminto osallistuu vuosittain noin 400 tapauksen selvittelyyn.

Vuoden Poliisin valinnan perusteluiden mukaan Santeri Sivonen on optimistisella asenteella, ammatti- ja yhteistyötaidoilla, sekä joukkuepelaajana kehittänyt Uhkat-toimintoa määrätietoisesti ja aloitteellisesti.

"Hän on tunnistanut ja sisäistänyt laajan yhteistyön merkityksen, ei ainoastaan lainvalvontaviranomaisten välillä, vaan myös eri alojen ammattilaisten suuntaan”, perusteluissa todetaan.

Santeri Sivonen kiittää huomionosoituksesta myös omaa Uhkat-ryhmäänsä hyvästä tekemisen ilosta ja ammatillisesta osaamisesta.

”Jokainen ryhmän jäsen tuo tärkeän panoksen yhteiseen työhön”, hän kommentoi.

Sivosen esimies rikostarkastaja Arto Tuomela kuvailee Santeri Sivosta näin:

”Koska Santerilla kun on tutkijatausta, hän haluaa ja kykenee ratkaisemaan ja kehittämään asioita analyyttisesti. Hän ei pelkää tarttua vaikeisiinkaan asioihin. Hän on pidetty työtoveri, luonteeltaan sovitteleva ja ratkaisija.”