Saari Partners ostaa enemmistön Safetumista

Kiinteistöturvallisuuden digimurrokseen vauhtia

Suomalainen pääomasijoittaja Saari Partners ostaa enemmistöosuuden vuonna 2012 perustetusta ja nopeasti kasvaneesta pelastus- ja kiinteistöturvallisuuteen erikoistuneesta Safetum Oy:stä. Safetumin toimiva johto jatkaa yrityksen vähemmistöomistajina ja yhtiön johdossa.

”Digitalisaation avulla yritysten ja kiinteistöjen turvallisuutta päivitetään paremmalle tasolle, jolloin vahinkojakin sattuu vähemmän, ja kun niitä sattuu, vahingot ovat pienemmät. Safetum onkin meille erinomainen kumppani”, kommentoi Saari Partnersin toimitusjohtaja Ben Wrede.

Safetumin toimitusjohtaja Tuomas Jurvelin kertoo Safetumin kasvaneen kuuden vuoden ajan lähes yksinomaan tulorahoituksella. Liikevaihto on alkuaikojen 80 000 eurosta kasvanut jo kahteen miljoonaan euroon.

”Olemme markkinoilla haastajan asemassa, mutta edelläkävijä ja markkinajohtaja digitaalisten palvelujen hyödyntämisessä”, Jurvelin sanoo.

”Saari Partners valikoitui kumppaniksemme osaamisensa ja yhteisen arvopohjamme myötä. Yhdessä meillä on nyt hyvät edellytykset ansaita jatkossakin paikkamme alan kehityksen kärjessä.”

”Saari Partnersin, asiakkaidemme ja työntekijöidemme kanssa pystymme rakentamaan yhdessä pohjoismaisen menestystarinan,” Jurvelin ennakoi.

IoT-ratkaisuja ja tekoälyä kiinteistöturvallisuuteen

Safetum vastaa jo yli kuuden tuhannen pohjoismaisen kiinteistön pelastusturvallisuudesta ja 300 yrityksen työturvallisuudesta. Yritys työllistää 20 työntekijää Pohjoismaissa; toimipisteet ovat Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa.

Safetumin missio on tuoda kiinteistöjen pelastusturvallisuus ja yritysten työturvallisuus helposti mitattavaan ja seurattavaan muotoon, jolloin voidaan ennaltaehkäistä vahinkoja ja onnettomuuksia. Se tuo asiakkaille myös säästöjä.

”Suomalaisissa pelastussuunnittelu- ja työturvallisuusjärjestelmässä on huomattavasti parantamisen varaa. Tavoitteemme on hoitaa turvallisuutta vahinkojen sijaan”, Jurvelin korostaa.

”Olen arjen työssäni huomannut, että yritysten työntekijät tuntevat huonosti työturvallisuuskäytäntöjä, eikä niihin anneta tarpeeksi perehdytystä. Lisäksi kiinteistössä pelastussuunnitelmat ovat usein mappi ö:ssä. Olemme kuitenkin koko ajan lähempänä sitä päivää, jolloin tekoäly ennustaa ja arvioi automaattisesti mahdollisia vahinkoja.”

”Tavoitteemme on pysyä kehityksen kärjessä.”