Poliisi laajentaa ”nopean toiminnan” valtakunnallista operatiivista viestintäänsä

Poliisiin on perustettu koko Suomen kattava operatiivinen viestintäryhmä, jonka tehtävä on tukea kaikkia poliisiyksiköitä ensitiedottamisessa.

”Haluamme parantaa tiedotusta erityisesti virka-ajan ulkopuolella ja tilanteissa, joissa henki ja terveys ovat vaarassa. Viestintä pyritään aloittamaan välittömästi, kun jotain yllättävää tapahtuu mihin vuorokauden aikaan tahansa”, kertoo viestintäpäällikkö Marko Luotonen Poliisihallituksesta.

”Tiedontarve on suurin erityisesti ensimmäisten tuntien aikana. Väärät tiedot ja huhut pyritään oikaisemaan, sikäli kuin se lain mukaan on mahdollista.”

Operatiivinen viestintäryhmä on toiminut Helsingissä noin puolitoista vuotta, ja nyt toiminnan laajentamista valtakunnalliseksi pilotoidaan ensivaiheessa vuoden ajan.

”Operatiivinen poliisitoiminta muuttuvassa toimintaympäristössä edellyttää aktiivista johtamista ja tilannekuvan luomista ja reaaliaikaista viestintää”, muistuttaa ylikomisario Jussi Huhtela Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisilla on vuosittain noin miljoona hälytystehtävää. Monet niistä herättävät kansalaisissa kysymyksiä ja vaikuttavat turvallisuuden tunteeseen.