Opiskelijoille suunnattu innovaatiokilpailu etsii uusia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin

Nokia järjestää loka- ja marraskuun aikana korkeakouluopiskelijoille suunnatun innovaatiokilpailun, jonka myötä pyritään löytämään ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Nokia Student Network Hackathon -nimellä kulkeva kilpailu koostuu kymmenestä paikallistapahtumasta ja päätapahtumasta. Voittajajoukkue saa 10 000 euron palkinnon ja palkalliset työharjoittelupaikat.

 

”Kyberturvallisuus on yksi maailmaa tällä hetkellä kohtaavista suurista haasteista, johon täytyy myös miettiä uudenlaisia ratkaisuja”, Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutin johtaja Tero Kokkonen toteaa.

 

Jyväskylän hackathon-tapahtuma on järjestetty Jyväskylän ammattikorkeakoulun tiloissa 1.11.2022. Jyväskylän ja muiden paikallisten kilpailuiden voittajat jatkavat Espoossa 18.–19.11. järjestettävään finaaliin, jonka voittajajoukkue saa palkinnoksi 10 000 euron rahapalkinnon. Lisäksi voittajille tarjotaan 3–4 kuukauden palkallinen harjoittelupaikka Nokian Bell Labs -tiimissä Espoossa tai Tampereella.

 

”Tulevaisuuden kehityksen moottori löytyy nuorista opiskelijoista, ja siksi haluamme saada heidän näkemyksensä siitä, miten tulevaisuuden haasteita ratkotaan yhteistyössä”, kertoo Nokian innovaatio- ja ekosysteemityön johtava asiantuntija Veli-Pekka Luoma.