Naiset harjoittelivat toimimaan väkivaltaisissa ääritilanteissa ja selviytymään sähköttä

Lähes 400 turvallisuusasioista kiinnostunutta naista kokoontuivat syyskuussa Porin prikaatin Niinisaloon, jossa Naisten Valmiusliiton Niksula 2018 -harjoitus täytti varuskunnan tilat.

Niksula 2018 -harjoitus koostui kymmenestä naisten turvallisuus- ja varautumistaitoja vahvistavasta kurssista, joiden tarkoitus oli antaa perusvalmiuksia toimia arjen turvallisuustilanteissa sekä poikkeusoloissa. Harjoituksen uutuus oli toiminta väkivaltaisessa ääritilanteessa -kurssi, jossa harjoiteltiin suojautumiskeinoja aggressiivisen henkilön uhatessa ja käytiin esimerkiksi läpi jälkikriisin hoidon perusteet, sekä harjoiteltiin toimintatapoja esimerkkitapausten avulla.

”Harjoituksemme ovat erittäin suosittuja, ja kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan tälläkään kertaa. Harjoitusten suosio perustuu ajankohtaisiin ja kaikille tärkeisiin koulutusteemoihin, laadukkaaseen koulutukseen sekä iloiseen henkeen, joka pitää itse kokea”, toteaa Naisten Valmiusliiton puheenjohtaja Anne Holmlund.

”Odotan innolla, millaiset arviot uusin koulutuksemme toiminta väkivaltaisessa ääritilanteessa saa osallistujilta. On tärkeää, että pystymme antamaan naisille valmiuksia toimia erilaisissa uhkatilanteissa. Kouluttautuminen parantaa turvallisuutta ja lisää myös omaa turvallisuuden tunnetta”, Holmlund painottaa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ILMOITUS