Luke toimittaa uuden Maatilapalot-podcastsarjan 

 

Jokaisena vuoden päivänä jollain maatilalla Suomessa syttyy tulipalo, jonka laajuus ylittää vakuutuskorvauksen omavastuun. Joka toisena päivänä tällaisia paloja syttyy kaksi.

 

Miten maatiloilla voisi varautua ennakkoon uhkaavaan tulipalotilanteeseen? Entä mitä tehdä, jos tilanne on jo päällä? Luonnonvarakeskuksen (Luke) uudessa Maatilapalot-podcastsarjassa keskustellaan maatilojen paloturvallisuudesta, tulipaloon varautumisesta ja eläinten pelastamisesta hätätilanteessa.

 

Tyypillisesti maatiloilla palavat lypsykarjarakennukset, lämpökeskukset ja viljankuivaamot. Iso tulipalo maatilalla voi lamauttaa toiminnan ja aiheuttaa usein tuntuvia taloudellisia tappioita.

 

Luken podcasteissa tarkastellaan paloturvallisuuden rakentumista ja tuodaan esiin erilaisia konkreettisia tapoja, miten paloturvallisuutta voisi parantaa ja hätätilanteeseen varautua.

 

”Vierainamme keskustelemassa ovat muiden muassa eläinlääkäri, pelastusalan ammattilainen ja maatilarakentamiseen vihkiytynyt arkkitehti”, kertoo podcastisäntä, ryhmäpäällikkö Kim Kaustell Lukesta.

 

Podcastit on suunnattu maatilayrittäjille, mutta niissä on hyödyllistä tietoa myös alan opiskelijoille ja sidosryhmille. Maatilayrittäjät voivat esimerkiksi vain laittaa luurit korville, vaikka kesken peltotöiden ja ryhtyä kuuntelemaan. Sarja on tuotettu yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kanssa. 

 

https://soundcloud.com/luonnonvarakeskus/sets/maatilapalot