Lapti Oy kunnostautui Työturvallisuuskilpailun kolmoisvoittajaksiRakennusliike Lapti Oy kunnostautui kolmoisvoittajaksi Talonrakennusteollisuus ry:n Itä-Suomen piirin vuotuisessa Työturvallisuuskilpailussa. Se voitti konsernisarjan parhaan yrityksen tittelin, parhaan runkorakennustyömaan palkinnon Kuopion Yliopistollisen Sairaalan Uusi Sydän -työmaallaan sekä erityispalkinnon eniten työturvallisuustasoaan nostaneena yrityksenä.
      Konsernisarjassa kakkoseksi sijoittui Rakennusliike Peab ja kolmanneksi YIT Rakennus Oy. Parhaan sisävalmistustyömaan palkinnon sai YIT Rakennus As Oy Joensuun Aapeli -työmaallaan. Paras korjausrakennustyömaa oli NCC Suomi Oy:n kohde Osmajoentie 75 Varkaudessa.
      Rakennusliike Lapti Oy:n valtakunnallinen työturvallisuuspäällikkö Jukka Moilanen kertoo, että kisamenestyksen takana on runsas vuosi sitten käynnistynyt määrätietoinen työturvallisuuden kehitysprojekti. Sen taustalla oli aiempia työtapaturmia sekä yritysjohdon halu parantaa työnantaja- ja urakoitsijaimagoa.
     ”Teimme ensin loppuvuodesta 2017 tilannekartoituksen. Sen jälkeen aloitimme laajan, kaikkia henkilöstöryhmiä koskevan työturvallisuuskoulutuksen. Kysyimme työntekijöiltä ja -johtajilta, missä on korjaamista. Rohkaisimme turvallisuushavaintojen tekoon ja turvallisuuspuutteiden esille nostoon, koska edellisvuonna havaintoja ei tehty yhtään”, kertoo Jukka Moilanen. Hän muistuttaa, ettei työturvallisuuden kehittäminen alkanut tyhjästä, sillä Lapti voitti 2016 pk-yritysten sarjan Itä-Suomen työturvallisuuskisassa.