Läheisviestintäsovellus on kätevä tapa pitää yhteyttä hoivakodin ja läheisen välillä

Läheisviestintäsovellus on kätevä tapa pitää yhteyttä hoivakodin ja läheisen välillä.

 

”Halusimme tehdä kotiemme asukkaiden elämän näkyväksi heidän omaisilleen ja otimme teknologian avuksi. Syntyi sovellus, joka kulkee nimellä OmaEsperi”, kertoo Esperin liiketoimintajohtaja Arne Köhler.

 

Viestintäsovelluksen avulla asukkaiden omaiset saavat säännöllisesti viestejä ja kuvia, jotka kertovat heille läheisen elämästä Esperin kodissa. Samalla läheiset pääsevät lukemaan Esperiä koskevia uutisia ja seuraamaan kotien yleisiä kuulumisia – kaikki yhdestä paikasta.  

 

”Aloitin OmaEsperin käytön jo silloin, kun palvelua vasta pilotoitiin. Säännölliset viestit kodista olivat tärkeitä ja rauhoittivat mieltäni. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja erityisesti nyt poikkeusaikoina viestien merkitys vain korostuu entisestään”, kuvailee OmaEsperiä käyttävän asukkaan läheinen Riitta Esperi Koti Narikasta. 

 

OmaEsperin käyttöön ei tarvita muuta kuin sähköposti ja päätelaite, joka voi olla älypuhelin, tabletti tai tietokone.

 

Esperin ja Finlabsin yhteistyönä syntynyt sovellus on helppokäyttöinen ja tietoturvallinen tapa viestitellä. Työkalussa tiedot kulkevat kahteen suuntaan, ja mukaan voi liittää myös kuvia.  Läheisviestintätyökalun pohjana on Tuikku-niminen sovellus, joka on helppo muuntaa sovellusta käyttävän yrityksen näköiseksi. Esperillä työkalu kulkee nimellä OmaEsperi. 

 

”Tuikku on kehitetty kotimaisin voimin Oulussa. Palvelumuotoilu tehtiin tiiviissä yhteistyössä Esperi Caren kanssa. Helppokäyttöisyys ja turvallisuus olivat kantavia teemoja ohjelmistoa kehittäessä”, kertoo ohjelmistokehityksestä vastannut projektipäällikkö Matti Asumaniemi Finlabsilta.