Kevyen liikenteen väyliin maalaamalla merkitty reitti palkittiin

Tiaisen polku – turvallinen reittiopastus ikääntyneille on valittu vuoden 2021 Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinnon saajaksi.

 

Tiaisen polku on Savitaipaleen kunnan, Savitaipaleen vanhaintuki ry:n ja Eksoten yhdessä suunnittelema reitti, joka yhdistää iäkkäiden asumista, harrastuksia, sote-palveluita ja asiointia sekä tarjoaa virkistystä. Nyt palkittu ikääntyville kehitetty turvallinen asiointi- ja kulkureitti on merkitty maalaamalla pinkki raita niille kevyen liikenteen väylille, joilla reitti kulkee.

 

Tunnustuspalkinnot saivat kuopiolainen palvelukoti-Sipuli ja Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan Yleislääketieteen osasto YO ja palliatiivinen poliklinikka.

 

Sipulin henkilöstö on erityisen sitoutunutta turvallisuustyöhön ja onnettomuuksien ehkäisyyn. Pieniinkin turvallisuuteen liittyviin poikkeamiin puututaan herkästi.

 

Yleislääketieteen osasto Y0 ja palliatiivinen poliklinikka puolestaan järjestävät henkilökunnalleen vuorokohtaisia turvallisuuskävelyitä, joiden avulla pidetään huolta yksikön yleisestä turvallisuudesta. Toimintamallissa ennen jokaista alkavaa työvuoroa tarkistetaan tilojen turvallisuus; esimerkiksi että portaikot, ovien takana olevat tilat, aulat, käytävät ja ikkunat ovat asianmukaisesti kiinni tai lukossa. Lisäksi tarkistetaan, ettei kenenkään saataville ole jäänyt asiaankuulumatonta välineitä, kuten teräviä instrumentteja.