FSM vahvistuu entisestään, osti yli 90 prosenttia Wintel Finlandista

FSM Oy on ostanut yli 90 prosentin osake-enemmistön Wintel Finland Oy:stä. Yrityskaupalla FSM:n asema Suomen suurimpana kameravalvontatuotteiden maahantuojana vahvistuu entisestään. Samoin FSM:n asema merkittävänä tietoverkkotuotteiden maahantuojana vahvistuu kaupan myötä muun muassa tietoverkkojen aktiivilaitteilla.

Vuodesta 1991 asti toiminut perheyritys FSM on Suomen johtava turvatekniikan ja tietoverkkotuotteiden maahantuoja ja tukkuliike, joka toimii strategisena hankintakumppanina suomalaisille turvallisuusalan toimijoille ja sähkötukkuliikkeille. Wintel Finland Oy on tietoliikenne- ja turvallisuustuotteisiin erikoistunut maahantuoja, jolla on vankka osaaminen ip-verkkojen hyödyntämisestä reaaliaikaisissa sovelluksissa, kuten ip-kameravalvonnassa ja teollisuuden sovelluksissa. Wintel Finlandin tuoteryhmiä ovat valvontajärjestelmät, tietoliikennetuotteet, teollisuustietokoneet, radiopuhelimet ja teollisuusmuistit.

FSM Oy:n liikevaihto vuonna 2018 oli 14,6 miljoonaa euroa, ja liikevoitto ylitti miljoona euroa. Kasvua edelliseen vuoteen oli yli 15 prosenttia. 

Vuoden 2019 budjetoitu liikevaihto on 17,5 miljoonaa euroa. Wintel Finland Oy:n liikevaihto päättyneellä tilikaudella oli 1,8 miljoonaa euroa, ja toiminta oli kannattavaa. 

Yrityskauppa tuo yrityksille merkittävät synergiaedut. "Yhdessä pystymme nyt tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajemman tuotevalikoiman", kuvailee FSM Oy:n toimitusjohtaja Harri af Hällström.