Eniten hyökätään koulutus- ja tutkimusaloja vastaan

Check Point Software Technologies on julkaissut vuoden 2022 tietoturvaraporttinsa. Cyber Attack Trends: 2022 Security Report -raportti valottaa muun muassa sitä, miten kyberrikolliset hyökkäsivät viime vuonna organisaatioihin eri toimialoilla ympäri maailman.

 

Vuonna 2021 organisaatioihin kohdistui maailmanlaajuisesti 50 prosenttia enemmän kyberhyökkäyksiä viikoittain kuin vuonna 2020. Suomessa kasvua oli jopa 120 prosenttia, eli keskimäärin 586 hyökkäystä organisaatiota kohti viikoittain.

 

Hyökkäyksiä oli globaalisti eniten koulutus- ja tutkimusaloilla, keskimäärin 1 605 hyökkäystä viikoittain. Kasvua oli siten 75 prosenttia.

 

Seuraavaksi eniten hyökättiin valtionhallintoa ja puolustusvoimia kohtaan, 1 136 viikoittaista hyökkäystä. Kasvua oli 47 prosenttia.

 

Suurinta kasvu oli ohjelmistotoimittajilla, kasvua 146 prosenttia vuodessa, mikä kulkee käsi kädessä ohjelmistojen toimitusketjuun kohdistuvien hyökkäysten lisääntymisen kanssa. Viime vuoden nouseviin trendeihin lukeutuivat myös mobiililaitteisiin kohdistuvat hyökkäykset ja pilvipalvelujen haavoittuvuuksien hyödyntämisyritykset. Myös pahamaineinen Emotet-bottiverkko teki paluun.