Check Point Software CTA:n perustajajäseneksi

Cyber Threat Alliance (CTA) -liittoutuman mukaan Check Point Software Technologies on nimetty CTA:n uusimmaksi perustajajäseniksi. Aiempia perustajajäseniä ovat Cisco, Fortinet, Intel Security, Palo Alto Networks ja Symantec.

Vuonna 2014 perustetun CTA:n tavoitteena on toimia yhdessä globaalien tietoturvauhkien nopeaksi kukistamiseksi. Perustajajäsenet ovat yhdessä kehittäneet automatisoidun tiedonjakamisympäristön, joka tuo uhkahavainnot kaikkien jäsenyritysten saataville. 

CTA-yhteistyön tähän mennessä merkittävimpiin saavutuksiin lukeutuu satoja miljoonien edestä lunnaita keränneen CryptoWall version 3 -kiristyshaittaohjelman koodin murtaminen.

Kuuden suuren tietoturvatoimijan liittouma merkitsee uutta aikakautta tietoturva-alalle. Yritykset asettavat kilpailuasetelmansa sivuun yhteisen hyvän vuoksi ja jakavat uhkatietoa liittouman jäsenten kesken, jotta kunkin yrityksen asiakkaat ovat paremmin suojattuja. 

Liittouma pyrkii edistämään kriittisten it-infran ja tietojärjestelmien turvallisuutta, saatavuutta, eheyttä ja tehokkuutta.