Älykästä ja kustannustehokasta kulunvalvontaa QR-koodeilla

Blogi by John Allen, Axis Communicationsin kulunvalvontaliiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja

Oletko harkinnut kulunvalvontaa helpottavien QR-koodien lähettämistä etukäteen vierailijoille ja toimittajille? Jos et, jatka lukemista, niin näet, että QR-koodien käyttöön perinteisten muovikorttien sijaan on monta hyvää syytä.

Kustannustehokkuus ja kestävyys

Axisilla on erilaisia QR-koodipohjaisia kulunvalvontaratkaisuja, jotka vähentävät kulkukorttien hankkimiseen, käsittelyyn, tulostamiseen, jakeluun ja hävittämiseen liittyviä kustannuksia. Lisäksi niillä on suotuisia ympäristövaikutuksia esimerkiksi alhaisempien hiilipäästöjen ansiosta.

Siirtyminen fyysisistä digitaalisiin kulkukortteihin on esimerkki Axisin sitoutumisesta kehittämään kestäviä ja materiaalinkäytön vähentämistä tukevia valvonta- ja kulunvalvontaratkaisuja.

Kätevyys

Yksi esimerkki Axisin ratkaisuista on QR-videoanalyysin integrointi IP-kameroihin ja/tai video-ovipuhelimiin, joita käytetään AXIS A1001 Network Door Controllerin kanssa. Ratkaisu sujuvoittaa asiakkaiden käyntiä yrityksessä ja on täysin ONVIF-yhteensopiva.

Vaikka QR-koodipohjaiset ratkaisut eivät sovellu korkeaa turvallisuustasoa vaativiin kohteisiin, ne ovat erinomainen tapa tehostaa vierailijaliikenteen hallintaa yrityksen julkisissa tiloissa.

Tyypillisessä tilanteessa yritykseen saapuva vierailija vastaanottaa älypuhelimeensa QR-koodin, jolla hän pääsee tiloihin tai parkkipaikalle ilmoittautumatta ensin. Toinen esimerkki ovat aukioloaikojen jälkeen tapahtuvat toimitukset: QR-koodin puhelimeensa saanut toimittaja pääsee tarvittaville alueille näyttämällä koodin Axisin video-ovipäätteelle.

Rekisterikilven tunnistus

QR-koodien integrointi rekisterikilven tunnistukseen on mielenkiintoinen käyttötapaus, joka helpottaa asiakaspysäköinnin hallintaa esimerkiksi hotelleissa. Asiakas ilmoittaa autonsa rekisterinumeron huonevarauksen yhteydessä ja saa puhelimeensa QR-koodin, jolla hän pääsee hotellin pysäköintialueelle. Saatavilla on myös järjestelmiä, joissa hyödynnetään kameroita ja rekisterikilven tunnistusta.

QR-koodit ja integroidut järjestelmät

QR-koodeja voidaan käyttää myös äänentoistoa hyödyntävien järjestelmien kanssa. Axis on kehittänyt ratkaisun, jossa kulunvalvontalaitteet toistavat IP-äänitiedostoja. Niistä on hyötyä esimerkiksi silloin, kun QR-koodin luku parkkipaikalla epäonnistuu. Axisin video-ovipuhelin toistaa viestin, joka kertoo ongelman syyn ja opastaa vierailijaa painamaan soittopainiketta, jotta hän voi puhua kulunvalvontaa etäohjaavan henkilön kanssa.

Kun kulunvalvonta integroidaan Axisin videovalvontajärjestelmään, Axisin IP-kameraan voidaan ladata Axisin QR-koodianalyysi. Tällöin ei tarvita kalliita QR-koodinlukijoita.

QR-koodien käyttö perinteisten kulunvalvontamenetelmien sijaan sujuvoittaa vierailijoiden hallintaa ja vähentää materiaalinkäyttöä. Älykäs kulunvalvontaratkaisu eliminoi fyysisten kulkukorttien käyttöön liittyviä kustannuksia ja lisäksi sillä on suotuisia ympäristövaikutuksia.

Lisätietoja Axisin kulunvalvontaratkaisuista on täällä.