Abloy avaa osaamiskeskuksia maailmanlaajuisesti nykyaikaistamaan rautatieliikenteen pääsynhallintaa

Abloy Oy avaa maailmanlaajuisesti useita osaamiskeskuksia, joilla tuetaan rautatieteollisuutta digitaalississa muutoksissa pääsyn hallinnassa ja lukitsemisessa. Abloy avaa osaamiskeskuksia Pohjois-Amerikassa, Etelä-Euroopassa ja Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Osaamiskeskusten avulla Abloy pyrkii olemaan aktiivinen rautateiden infrastruktuurin ja liikkuvan kaluston hankkeissa maailmanlaajuisesti. Yhtiö on jo vuosia tarjonnut pääsynhallintaratkaisuja kriittisten infrastruktuurien asiakkaille.

Vanhimmat rautatieturvajärjestelmät ovat haaste

Abloy keskittyy uusilla osaamiskeskusratkaisuillaan erityisesti rautatieliikenteeseen, jolla on monia haasteita digitaalisen muutoksen myötä. Digitalisaatio yhdistää junat, radat, telakat, logistiikan ja asemat monimutkaiseen ekosysteemiin, ja tarjoaa samalla arvokasta tietoa rautatieyrityksille. Ekosysteemi kattaa esimerkiksi veturit ja muun liikkuvan kaluston, merkinantoinfrastruktuurin ja rautatieasemat.

Rautatieteollisuuden uudet innovaatiot eivät sisällä ainoastaan ​​älykkäitä vetureita, vaan myös älykkäitä kulunvalvonta- ja -ohjausjärjestelmiä sekä elektronisia lukitusjärjestelmiä.

”Rautatieliikenteen digitaalinen muutos vaikuttaa merkittävästi rautatieliikenteen ja tehokkuuden turvallisuuteen, luotettavuuteen ja kustannuksiin”, kuvailee Abloy-aluejohtaja Pauli Jormanainen.