Ajankohtaista

Sisäasioiden EU-rahastojen haut auki - haettavissa yhteensä noin 16,5 milj. euroa

14.3.2019
Image by Angelo Luca Iannaccone from Pixabay

Sisäministeriö on avannut sisäisen turvallisuuden rahaston (ISF) ja turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) haut 4.3.2019. Rahastoista tuetaan hankkeita, jotka toteuttavat niiden kansallisissa ohjelmissa ja... Lue lisää »

Poliisi voi jatkossa puuttuja dronejen lennättämiseen tietyissä tilanteissa

14.3.2019
Image by Pexels from Pixabay

Poliisille tulee kattavampia toimivaltuuksia puuttua lennokkien ja miehittämättömien ilma-alusten eli niin sanottujen dronejen kulkuun.Lakimuutokset tulevat voimaan 18.3.2109. Poliisi voi jatkossa puuttua dronejen lennättämiseen silloin, kun... Lue lisää »

Järjestöt: Ensihoidon työturvallisuutta parannettava kansallisella hankkeella

14.3.2019

Tehy, Suomen Ensihoitoalan Liitto ja Suomen Palomiesliitto esittävät huolensa ensihoitotyötä tekevien työturvallisuudesta. Järjestöt vaativat vastuuministeriöitä ryhtymään pikaisesti toimenpiteisiin alan työturvallisuuden... Lue lisää »

Yksityinen rikostutkija Ari Huhtinen valjastaa teknologian omaisuusrikosten ehkäisyyn

12.3.2019

Entinen poliisi ja Bexor Oy:n perustaja Ari Huhtinen haluaa vähentää omaisuusrikoksia Suomessa lisäämällä rikollisten kiinnijäämisriskiä. Teknologiaa voidaan hyödyntää eri tavoin muun muassa rikosten ennaltaehkäisyssä, rikosten... Lue lisää »

Kyber-opas maatiloille ilmestynyt

12.3.2019

Tietojärjestelmät ovat osa maatilojen toimintaa, ja ilman toimivia laitteita, tietoverkkoja ja järjestelmiä maatilat eivät toimi. Kyberin taskutieto maatiloille -opas tarjoaa maatalousyrittäjälle apua ja opastusta kybermaailmaan kompaktissa... Lue lisää »