Ajankohtaista

Viharikokset rajussa kasvussa

9.11.2016

Poliisin tietoon tulleiden viharikosten määrä kasvoi viime vuonna yli 50 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Vuonna 2015 kirjattiin 1250 epäiltyä viharikosta, kun vuonna 2014 epäilyjä oli 822. Aikaisimpien vuosien tapaan suurin osa vuoden... Lue lisää »

Murtovarkailla uudet tunkeutumiskeinot koteihin, kultaesineitä hamutaan

8.11.2016

Ruotsalaisen Folksam-vakuutusyhtiön tutkimuksen mukaan murtovarkailla on uudet keinot päästä sisään asuntoihin ja saaliiksi halutaan ennen kaikkea kultaesineitä. Folksamin tekemässä tutkimuksessa on tarkasteltu varsinkin sellaisia... Lue lisää »

Lentoliikenteen rajatarkastukset Rajavartiolaitokselle ja poliisille

3.11.2016

Eduskunta on hyväksynyt asetusmuutoksen, jolla lentoliikenteen rajatarkastukset keskitetään Rajavartiolaitokselle ja poliisille. Muutos perustuu Rajavartiolaitoksen, poliisin ja Tullin yhteiseen päätökseen. Tarkoituksena on tehostaa... Lue lisää »

Lakiesitys poliisin tarkastustoimivaltuuksista yleisötilaisuuksissa

28.10.2016

Sisäministeriö on lähettänyt lausunnolle hallituksen esitysluonnoksen, joka koskee poliisin tarkastustoimivaltuuksia yleisötilaisuuksissa. Hankkeen tavoitteena on yleisötilaisuuksien järjestyksen ja turvallisuuden lisääminen kattavampien... Lue lisää »

Vuoden Poliisi on Hannu Kangas

28.10.2016

Rikosylikonstaapeli Hannu Kangas Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksesta on valittu Vuoden Poliisiksi 2016. Kirkkonummen poliisiaseman perustutkinnassa ryhmänjohtajana työskentelevä Kangas tekee poliisin perustyötä eli päivittäisrikosten... Lue lisää »